Kesä- ja syksyaktiviteetit

Saariselkä tarjoaa laajat luontoelämykset myös lumettomalla kaudella. Sijaintimme ansiosta voit nauttia niistä suoraan ulko-oveltasi. Tarvittaessa voimme järjestää sinulle kaikki aktiviteetit myös yksityisesti, tai voit varata ryhmälähdöt varauksen yhteydessä.

Saariselän safarit ja aktiviteetit myy

Lapponia Tours logo
Logo_pallo_tummapuu

Vaellus

Saariselän laajat vaellusreitit alkavat aivan Sokostin edestä. Monipuoliset merkityt reitit tarjoavat upeat mahdollisuudet Urho Kekkosen kansallisupuistoon tutustumiseen. Tarvittaessa voimme järjestää myös vaellusoppaan, jotta saat vielä enemmän irti luontokokemustasi.
Logo_pallo_tummapuu

Maastopyöräily

Maastopyöräilyn suosio on noussut räjähdysmäisesti Saariselällä. Fättäreille ja sähköpyörille löytyy hyvin merkittyjä reittejä kansallispuistossa. Autamme mielellämme reittien suunnittelussa sekä pyörien vuokraamisesssa. Järjestämme myös pyöräilyoppaan tarvittaessa.

Maastopyörät vuokraa Lapponia Tours

Välinevuokraamoon
Logo_pallo_tummapuu

Kalastus

Saariselän alueella on hienot kalastusmahdollisuudet, Inarin järvi on myös lyhyehkön ajomatkan päässä. Annamme mielellämme vinkkejä kalapaikkoihin, ja luonnollisesti autamme venevuokrassa ja kalastusoppaan varaamisessa.
Logo_pallo_tummapuu

Kullankaivuu

Saariselän alueella on pitkä ja mielenkiintoinen kullankaivuuhistoria, ja näistä voi oppia lisää opastustaulujen avulla. Tankavaaran kultamuseossa on enemmän tietoa ja siellä voit myös kokeilla kullanhuuhtomista.
Logo_pallo_tummapuu

Melonta

Saariselän läheltä löytyy paljon melontapaikkoja. Erityisesti Ivalonjoki ja Inarinjärvi tarjoavat upeat maisemat melonnan harrastajille. Autamme varusteiden vuokraamisessa ja voimme järjestää luonnollisesti myös melontaoppaan, joka näyttää parhaat paikat.
Logo_pallo_tummapuu

Koskenlasku

Saariselän lähellä sijaitsee Ivalonjoki, jossa voi kokeilla opastettua koskenlaskua. Tämä on hauska ja jännittävä tapa tutustua luontoon. Myös Inarissa sijaitseva Juutuanjoki tarjoaa vauhdikasta koskenlaskua. Autamme luonnollisesti koskenlaskun varaamisessa.
Logo_pallo_tummapuu

Porotilavierailu

Saariselkä sijaitsee keskellä poronhoitoaluetta ja et voi olla huomaamatta sitä – poroja näkyy joka puolella. Järjestämme mielellämme porotilavierailun, jossa opit enemmän poronhoidosta sekä saamelaiskulttuurista.
Logo_pallo_tummapuu

Keskiyön aurinko

Kesällä meillä pari kuukautta yötön yö – aurinko ei laske ollenkaan ja luonto on silloin vehreimmillään. Voitkin nauttia luonnosta yötä päivää, monet menevät ihailemaan keskiyön aurinkoa läheisten tuntureiden huipulle joka kävellen, autolla tai pyörillä.
Logo_pallo_tummapuu

Ruska

Syyskuu on parasta ruska-aikaa ja se on myös yksi suosituimmista vaellussesongeista. Mikä on kauniinpaa kuin vaeltaa aurinkoisissa tunturimaisemissa säihkyvien ruskavärien ympäröimänä.
Logo_pallo_tummapuu

Revontulet

Revontulet näkyvät meillä jo elokuun loposta asti, heti kun yöt alkavat pimenemään. Syksyllä revontulet ovat todella vaikuttavia, koska yöt ovat täysin pimeitä ennenkuin lumi sataa maahaan.
Logo_pallo_tummapuu

Marjastus & sienestys

Lappi on kuuluisa puhtaasta luonnosta, josta löytyy marjoja ja sieniä. Mikä onkaan parempi tapa nauttia luonnon upeista makuelämyksistä kuin kerätä ensin marjat tai sienet luonnosta ja sen jälkeen valmistaa niistä herkullinen ateria. Tarvittaessa järjestämme paikallisen kokin, joka antaa vinkit paikallisiin resepteihin.